Select Page

Mâncarea pentru bebeluși de casă: avantajele preparării lor singur

Dacă te gândești să folosești un plasture cu nicotină pentru a-ți îmblânzi pofta, vestea este bună: conform manualului Medicamente și lapte matern de Thomas W. Hale, PhD, RPh, doza medie zilnică de nicotină dintr-un plasture este de doar aproximativ 17 mg, mai puțin de jumătate din ceea ce ai obține în 20 de țigări.

Caracteristica WebMD

Surse

SURSE: Linda M. Hanna, BSN, RNC, IBCLC, programcoordonator, Servicii de Alăptare și Educație Prenatală, Cedars-Sinai MedicalCenter, Los Angeles. Carol Huotari, IBCLC, manager, Centrul pentru AlăptareInformații,  La Leche League International, Schaumburg, Ill. Al unei femeiGhid pentru alăptare, Academia Americană de Pediatrie. Pediatrie,decembrie 1997; vol 100:  pp 1035-1039. ACTA Endocrinologie, 1992;vol 126, pp 3-16. TheNoua AnglieJurnalul de Medicină1991, vol 325: pp 981-985.Academia Americană de Pediatrie.

© 2003 WebMD, Inc. Toate drepturile rezervate.

Când începeți să hrăniți copilul cu alimente solide, este timpul să vă gândiți la ce alimente îi veți hrăni. Există multe opțiuni prefabricate sănătoase, inclusiv alimente organice pentru copii. Dar mâncarea pentru copii de casă este o opțiune populară pentru părinții care doresc să știe exact ce intră în gura bebelușului lor — și poate fi mai ușor decât credeți.

Mâncarea pentru bebeluși de casă: avantajele preparării lor singur

Părinții care preferă mâncarea pentru copii de casă au multe motive pentru alegerea lor.

Ei știu exact cu ce își hrănesc copilul. Este mai economic decât cumpărarea de alimente preambalate (deși unii părinți notează că nu este întotdeauna cazul). Ei își pot alege propriile fructe, legume și alte alimente pentru piureuri, în loc să se bazeze pe aromele alese de producători. Nu veți găsi pepeni sau avocado în secțiunea de alimente pentru copii din supermarket. Obișnuiește copilul să mănânce aceeași mâncare ca și restul familiei – doar sub formă de piure.

Myra Bartalos, mama unei fiice de 20 de luni din Brooklyn, N.Y, a descoperit că să-și facă propria mâncare pentru copii este ușor și a făcut apel la grija ei pentru alimentația fiicei sale.

„Ceea ce a încheiat afacerea pentru mine a fost să aflu că alimentele în borcane sunt gătite la temperaturi extrem de ridicate pentru a ucide bacteriile pentru o depozitare mai lungă, eliminând în același timp multe dintre vitaminele, nutrienții și gustul alimentelor”, spune Bartalos. „Aș prăji, abur sau fierbe legumele sau fructele în weekend și făceam piure într-un mini robot de bucătărie. Aș face trei sau patru fructe și legume diferite simultan, așa că aveam o lună de mâncare cu fiecare weekend de gătit.”

„Fă-ți propria mâncare pentru copii te ajută să te gândești mai mult la ceea ce hrănești copilul”, spune Erika Radtke, mama unui băiețel de 4 ani și a unei fiice nou-născute din Carlsbad, California. „Și pare să pateze modalitate de a face mese mai sănătoase, chiar dacă el sau ea îmbătrânește.”

Prepararea alimentelor pentru bebeluși: dezavantajele abordării de casă

Unii părinți care au încercat și au renunțat la hrana pentru copii de casă subliniază aceste dezavantaje:

Timp. Este nevoie de timp pentru a face și a pregăti o mulțime de mici porții de mâncare pentru copii de casă. Este mult mai rapid să ridici porții preambalate. Comoditate. Alimentele preambalate pentru copii vin în cantități măsurate și sunt gata de servire. Depozitare. Alimentele de casă pentru bebeluși se pot strica mai repede și necesită refrigerare, ceea ce poate ocupa spațiu în frigider sau congelator dacă faceți o mulțime de porții din timp. Alimentele preambalate pentru copii nu au nevoie de depozitare în frigider până când sunt deschise.

A continuat

Deși Radtke a făcut o parte din mâncarea fiului ei pentru copii, ea recunoaște: „A fost o durere. Obișnuiam să-mi iau un weekend întreg pentru a găti alimentele, a le porți în tăvi pentru cuburi de gheață, a le congela și a le păstra. Totuși, nu am avut nicio problemă să folosesc Gerber’s sau Earth’s Best când am rămas fără.

Dacă ești descurajat de ideea de a-ți face propria mâncare pentru copii, nu simți că îți neglijezi copilul. „Mâncărurile destinate bebelușilor sunt atât de pure pentru început”, spune Jennifer Shu, MD, medic pediatru din Atlanta și co-autor al lucrării. Mergi acasă cu nou-născutul tău: de la naștere la realitate și Lupte alimentare: câștigarea provocărilor nutriționale ale parentalității înarmate cu perspicacitate, umor și o sticlă de ketchup.

„Dacă ești cu adevărat îngrijorat de ceea ce mănâncă bebelușul tău și nu ai timp să-ți faci propria mâncare pentru copii, concentrează-ți atenția asupra a ceea ce mănâncă odată ce încep să mănânce la masă”, spune Shu pentru WebMD. „Este într-adevăr o fereastră foarte scurtă de timp când mănâncă piureuri.”

Prepararea hranei pentru bebeluși: de ce vei avea nevoie

Dacă decideți să vă faceți propria mâncare pentru copii, spune Shu, nu este atât de dificil: „Tot ce aveți nevoie este o mașină de tocat mâncarea și o modalitate de a aburi mâncarea”. (Dacă îți faci timp pentru a-ți face propria mâncare pentru copii, aburirea este cea mai bună modalitate de a găti ingredientele, deoarece păstrează cei mai mulți nutrienți.)

Pe piață există o mulțime de producători de alimente pentru bebeluși, de la un produs francez care combină aburirea, amestecarea, încălzirea și dezghețarea, până la simple procesoare de mâncare pentru copii, mori și râșnițe. Dar nu trebuie să cumpărați niciunul dintre aceste produse; propriul tău robot de bucătărie va funcționa la fel de bine pentru a face mâncare pentru copii. Iar dacă nu ai unul, folosește pur și simplu un zdrobitor sau un blender, pentru a te asigura că mâncarea este moale și nu are bucăți.

Multe cărți populare oferă sute de rețete pentru piureuri pentru alimente pentru copii, inclusiv Alimente pentru copii Blender, Top 100 de piureuri pentru copii, si Cartea de bucate Petit Poftă. Aceste cărți vă pot ajuta să veniți cu idei noi pe care să le încercați cu copilul dvs. și să vă reamintească de nutrienții importanți pe care trebuie să îi includeți, dar, ca și în cazul producătorilor de alimente pentru copii, nu sunt o cerință pentru a vă face propria mâncare pentru copii.

A continuat

Sanatoasa de casa: Cum sa faci mancare pentru bebelusi in 6 pasi simpli

Spălați-vă și clătiți-vă mâinile și echipamentul. Curățați și curățați fructele și legumele. Coaceți, gătiți la abur, prăjiți sau cuptorul cu microunde până când se înmoaie (aburul și microundele păstrează cei mai mulți nutrienți). Se face piure într-un robot de bucătărie cu puțin lichid (apă, lapte matern sau formulă) sau pasează dacă bebelușul poate face față mai multă textură. A se pastra la frigider sau congelator, in recipiente ermetice. (Mâncărurile ambalate pentru copii pot fi păstrate în dulap până când sunt deschise; deoarece sunt proaspete, alimentele de casă pentru copii nu pot.) Reîncălziți când este timpul să mâncați și lăsați să se răcească.

Există o serie de recipiente de depozitare vândute special pentru refrigerarea și congelarea unor cantități mici de mâncare pentru copii; de asemenea, puteți folosi doar o tavă pentru cuburi de gheață.

Pe lângă fructe și legume, puteți face piure, cum ar fi carnea gătită (complet gătită, fără roz și puteți îndepărta grăsimea, pielea și țesutul conjunctiv), fasolea și ouăle fierte.

Făcut în casă ușor: hrană pentru bebeluși în 1 pas

Când pregătiți unele alimente, puteți reduce treptele la unul singur. „Tăierea unei pere foarte coapte, zdrobirea unei banane, zdrobirea unui avocado – asta înseamnă să-ți faci propria mâncare pentru copii”, spune Shu pentru WebMD. „Sau, de exemplu, când faci piure de cartofi pentru familie, lasă deoparte câțiva care nu au lapte integral adăugat. Puteți adăuga puțin unt sau mirodenii ușoare. Atâta timp cât mănânci sănătos, îi poți oferi copilului tău o versiune modificată a ceea ce mănânci.”

Caracteristica WebMD Evaluat de Dan Brennan, MD pe 04 septembrie 2015

Surse

SURSE:

Jennifer Shu, MD; coautor, Mergi acasă cu nou-născutul tău: de la naștere la realitate și Lupte alimentare: câștigarea provocărilor nutriționale ale parentalității înarmate cu perspicacitate, umor și o sticlă de ketchup.

Erika Radtke, Carlsbad, California.

Myra Bartalos, Brooklyn, N.Y.

© 2009 WebMD, LLC. Toate drepturile rezervate.

Felicitări! Frumosul tău copil este în sfârșit aici. Ce călătorie!

Medicul bebelușului dumneavoastră vă va examina copilul pentru prima dată când sunteți încă în spital. Nu-ți face griji dacă ești prea obosit ca să știi măcar ce întrebări să pui. Medicul copilului dumneavoastră va vorbi despre ceea ce este cel mai important.

Iată la ce să te aștepți la primul examen al bebelușului tău în timpul spitalului.

Vă puteți aștepta ca medicul copilului dumneavoastră să:

Examinați greutatea, lungimea și mărimea capului nou-născutului și efectuați un examen complet Posibil să-i oferi copilului tău primul vaccin împotriva hepatitei B pentru a te proteja împotriva unei boli hepatice grave Discutați despre circumcizie dacă copilul dumneavoastră este băiat Discutați testul de auz, screeningul metabolic și screeningul cardiac care vor fi efectuate înainte de externare Încurajează-ți pe tine și familia ta imediată să faceți vaccinul împotriva tusei convulsive

Întrebări pe care le poate pune medicul copilului dumneavoastră

Ai luat vreun medicament? Aveți vreo boală cronică? Când ți s-a spart apa? Ai avut antibiotice în timpul nașterii? Ți-ai făcut vaccinul împotriva hepatitei B? Ai vreo modificare la sânul tău?

Întrebări pe care le puteți avea despre hrănirea bebelușului

Când îmi va intra laptele? Copilul meu se prinde bine de sân?

Sfaturi de hrănire

Dacă alăptați, laptele vă va ajunge probabil în 2-3 zile. S-ar putea să apară puțin mai târziu dacă ați avut o cezarană. Până atunci, sânii tăi vor produce un lichid subțire, limpede, numit colostru, care este bun pentru copilul tău. Așa că încearcă să-ți pui copilul la sân la fiecare 2 până la 3 ore. Acest lucru va ajuta laptele să intre și să-i ofere bebelușului dumneavoastră nutrienți valoroși. Un specialist în alăptare de la spital se poate asigura că nou-născutul se prinde corect. Asigurați-vă că cereți să vedeți specialistul în lactație, astfel încât să puteți obține ajutor.

Întrebări despre scutece pe care le puteți avea

Câte scutece umede ar trebui să aibă nou-născutul meu? Ce culoare ar trebui să aibă caca lor?

Sfaturi pentru scutec

În prima săptămână, copilul dumneavoastră ar trebui să aibă atâtea scutece câte zile are. De exemplu, în prima zi, ar trebui să fie 1 până la 2 scutece umede; până în ziua 4, cel puțin 4 scutece umede. Vor avea o caca foarte întunecată și groasă în primele 48 de ore.

Veți vedea o mulțime de doctorul bebelușului dvs. în cursul anului următor, așa că este plăcut să începeți relația dvs. imediat.

Acum, odihnește-te din plin înainte de a începe următorul capitol uimitor și cel mai provocator — îngrijirea copilului tău acasă!

Referință medicală WebMD Analizat de Dan Brennan, MD pe 08 septembrie 2019

Surse

SURSĂ:

Kidshealth.org: "Controlul copilului dumneavoastră: nou-născut."

La două săptămâni după ce și-a întâmpinat fiica, Harper Renn, în lume, Guler alb Vedeta Tiffani Thiessen se relaxează în rolul ei de proaspătă mamă. "Prima noapte acasă a fost atât de copleșitoare și suprarealistă," spune că tânărul de 36 de ani, care a început să modeleze la vârsta de 8 ani, a câștigat inima Americii în rolul adorabilei majorete Kelly Kapowski în hitul NBC. Salvat de clopotel, și mai târziu a frânt inimile și regulile în calitate de fata rea ​​rezidentă Valerie Malone Beverly Hills, 90210.

"Fiecare copil este diferit și înseamnă doar să o cunoaștem și de ce are nevoie. Harper s-a trezit mult în prima noapte pentru că nu o eructam suficient de mult," spune ea, referindu-se la soțul ei, actorul Brady Smith, cu care s-a căsătorit în 2005. "Dar acum a intrat într-un ritm. S-a hrănit și a dormit grozav, iar noi ne îndrăgostim mai mult de ea în fiecare zi."

Departe de viața ei pe platourile de filmare ale serialului USA Network, programul lui Thiessen a fost plin de schimbări de scutece, plimbări scurte și multă odihnă și recuperare. "Una peste alta, a fost un travaliu natural de 30 de ore care, din păcate, a ajuns într-o cezariana," spune Thiessen, care plănuise să folosească hipnoterapia în locul medicamentelor pentru durere. "Cordonul ombilical a fost înfăşurat în jurul gâtului ei de două ori. Am fost dezamăgit, dar ea este sănătoasă și fericită și asta este tot ce putem cere."

Recuperarea lui Thiessen prin cezariana

Post-operatorie, pasionata de aer liber – Thiessen a alergat regulat înainte de a rămâne însărcinată, iar ea făcea drumeții de două ore și jumătate până în cea de-a șaptea lună — a revenit direct la modurile ei naturale. "Este o recuperare mai grea, dar nu am vrut să pun altceva în corpul lui [Harper]," spune mama care alăptează acum, care se confruntă cu durerile și durerile fără medicamente. "Toate lucrurile care au fost importante pentru ea când eram însărcinată sunt importante pentru ea acum. Eu beau multă apă, mănânc multe fructe și legume și evit orice i-ar da prea multe gaze."

Fostă vegetariană produsrecenzie.top, Thiessen a început să mănânce carne roșie în timpul sarcinii pentru a-și crește nivelul scăzut de fier (nu poate tolera produsele din soia, care sunt, de asemenea, bogate în fier) ​​și intenționează să păstreze carnea în alimentația ei ca mamă care alăptează. "PETA a fost foarte supărată pe mine pentru că am fost vegetarian de mulți ani." Totuși, Thiessen, care a făcut echipă recent cu Societatea Mondială pentru Protecția Animalelor pentru a educa consumatorii cu privire la importanța cumpărării de carne, păsări, ouă și produse lactate de la animale crescute în mod uman, citește întotdeauna etichetele atunci când cumpără. "Este super important pentru mine," ea spune.

A continuat

Abordarea naturală și sănătoasă a lui Thiessen a dietei se îndreaptă și în alte domenii ale vieții ei. "Tot ceea ce [bebelușii] respiră și ating și tot ceea ce fac este pentru un corp mic, mic, așa că încercăm să-l facem cât mai natural și cât mai curat posibil. Vopseaua [din grădiniță] nu conține COV, lenjeria de pat este integrală din lenjerie naturală, chiar și podelele din lemn sunt ecologice." Petit Nest, noua linie verde de mobilier și lenjerie de pat pentru copii de la Thiessen, se lansează în octombrie și urmează să debuteze în magazine la începutul anului viitor. "Suntem foarte încântați de asta," spune Thiessen, care este partener cu designerul și mama Lonni Paul.

Când Thiessen se întoarce în platoul din New York Guler alb, soțul și mama ei se vor alătura ei și copilului. Dar când a fost întrebat cum plănuiește să jongleze cu noile responsabilități ale maternității cu o carieră încărcată, actorul respiră adânc și râde. "Nu am nici o idee! Lasă-mă să-ți spun după."

Revista WebMD Examinat de Brunilda Nazario, MD la 01 septembrie 2010

Surse

SURSE:Societatea Mondială pentru Protecția Animalelor: "Tiffani Thiessen face echipă cu WSPA pentru a educa consumatorii cu privire la alegerea alimentelor umane."

Bebelușii se agita, plâng, scuipă și devin gazoși. Când au aceste simptome frecvent, depinde de părinții lor să-și dea seama ce este în neregulă. Adesea, primul loc în care părinții vor căuta indicii este dieta copilului.

În încercarea lor de a calma un bebeluș agitat, mulți părinți încearcă să schimbe formulele, presupunând că simptomele sunt cauzate de o intoleranță la formule. Până la jumătate dintre bebelușii hrăniți cu lapte praf trec la o nouă formulă în primele șase luni de viață. Cu toate acestea, cercetările arată că doar aproximativ 2% până la 15% dintre bebeluși au de fapt o intoleranță la formulă.

Deci, de unde știi dacă copilul tău agitat are într-adevăr probleme cu formula? Iată cum să recunoașteți semnele intoleranței la formule și când să luați în considerare schimbarea formulelor.

Noțiuni de bază pentru hrănirea cu formule: de unde să începeți

Există patru tipuri de formule de bază:

Formula de lapte de vacă cu lapte de vacă ca sursă de proteine ​​și lactoză ca sursă de carbohidrați și de obicei îmbogățită cu fier. Formulă pe bază de soia cu soia ca sursă de proteine ​​și porumb ca sursă de carbohidrați și de obicei îmbogățită cu fier. Formula hidrolizată (numită și formulă hipoalergenică) este făcută cu proteine ​​care au fost deja descompuse, astfel încât acestea să fie mai ușor de digerat. Porumbul sau zaharoza este carbohidratul. Formule specializate pentru prematuri sau bebelusi cu anumite tulburari sau afectiuni.

Pentru majoritatea sugarilor sănătoși, experții spun că formula de lapte de vacă este cel mai bun loc de a începe. "Este bine tolerat, este cel mai ieftin și conține nutrienții de care bebelușii au nevoie," spune Ari Brown, MD, FAAP, medic pediatru din Austin, Texas, și co-autor al lui Copilul 411 și Se așteaptă 411.

Încearcă să rămâi cu aceeași formulă timp de cel puțin șase până la opt săptămâni, chiar dacă copilul tău plânge, are gaze sau scuipă.