Select Page

Ce să știți despre guanfacină pentru tratamentul ADHD

Tratamentul pentru ADHD implică de obicei o combinație de terapie comportamentală și medicamente stimulante. Cu toate acestea, medicii prescriu uneori și medicamente nestimulante, cum ar fi Guanfacine.

Deficitul de atenție și tulburarea de hiperactivitate (ADHD) este o tulburare neurodezvoltată comună care se dezvoltă de obicei la copii, dar poate apărea și la adulți.

Conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), în Statele Unite, medicii au diagnosticat aproximativ 6,1 milioane de copii cu ADHD până în 2016. CDC raportează, de asemenea, că 62% dintre acești copii au luat medicamente pentru a -și trata simptomele că Anul.

Medicii prescriu de obicei medicamente stimulante, cum ar fi metilfenidatul (Ritalin), pentru persoanele cu ADHD. Cu toate acestea, aceștia pot recomanda să încercați un medicament non -stimulant dacă alte medicamente sunt ineficiente sau provoacă efecte secundare nedorite.

Alte motive pentru care ar putea încerca să evite prescrierea medicamentelor stimulante includ un istoric de tulburare de consum de substanțe sau îngrijorarea că aceasta este că aceasta este poate apărea în viitor.

În acest articol, discutăm despre utilizarea și eficacitatea guanfacinei pentru tratamentul ADHD. De asemenea, acoperim doza și efectele secundare, precum și riscurile și considerațiile.

Ce este guanfacina?

Guanfacine este un tip de medicamente numit agonist al receptorului adrenergic alpha-2A. Medicii o prescriu sub numele de marcă Tenex pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune arterială.

Guanfacine funcționează prin relaxarea vaselor de sânge din corp, ceea ce îmbunătățește fluxul de sânge și scade ritmul cardiac și tensiunea arterială a unei persoane.

Guanfacine vine, de asemenea, sub formă de tablete cu eliberare extinsă sub numele de marcă Intuniv, pe care Administrația pentru Alimente și Droguri (FDA) a aprobat -o pentru tratamentul ADHD la copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 6-17 ani.

Medicii pot prescrie Intuniv de la sine sau în combinație cu alte medicamente stimulante.

Cum funcționează?

Pe lângă scăderea tensiunii arteriale, guanfacina afectează prefrontalul prefrontal Cortexul, zona creierului care controlează impulsivitatea și atenția. Cu toate acestea, Guanfacine acționează asupra creierului într -un mod diferit de stimulanți.

Medicii recomandă de obicei ca oamenii să înceapă cu o doză mică și . Datorită acestei abordări, poate dura câteva săptămâni pentru ca o persoană să experimenteze beneficiile complete ale acestui tratament.

Este important să continuați să luați medicamentele pe măsură ce medicul direcționează, chiar dacă simptomele încep să se îmbunătățească . De obicei, oamenii văd o îmbunătățire a simptomelor ADHD în aproximativ 2 săptămâni de la începerea tratamentului, deși unii indivizi pot experimenta mai rapid beneficiul medicamentului.

este eficient?

conform O revizuire a drogurilor din 2011, deși Guanfacine are aprobarea pentru tratamentul pe termen scurt al ADHD la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, se pare că este cea mai eficientă la cei până la vârsta de 12 ani.

a arătat cercetările Că copiii care au luat 1-4 miligrame (mg) de guanfacine au avut o scădere medie a scorului pe scara de evaluare a ADHD-IV de 17-21 de puncte, comparativ cu parazitol original o reducere de 9-12 puncte la cei care au luat un placebo.

Cu toate acestea, aceste rezultate au fost semnificative statistic la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Evaluarea ADHD scale-IV măsoară simptomele și comportamentele ADHD, cum ar fi hiperactivitatea, impulsivitatea și dificultățile de atenție. Un scor mai mic indică simptome mai puțin severe.

doză

FDA a aprobat Intuniv doar pentru tratamentul ADHD. Intuniv este disponibil ca tablete cu eliberare extinsă de 1 mg, 2-mg, 3-mg și 4 mg. Formularul de eliberare extinsă are o rată de absorbție mai lentă și un timp de înjumătățire mai lung, ceea ce înseamnă că oamenii nu trebuie să ia mai mult de o doză pe zi și o face mai potrivită pentru copii.

Doza corespunzătoare de Intuniv Depinde de vârsta copilului, greutatea, simptomele, răspunsul la medicamente și toleranța efectelor secundare.

Când prescrieți Intuniv, medicul va începe de obicei cu cea mai mică doză și apoi va crește treptat acest lucru până la simptomele copilului sunt sub control.

Producătorul recomandă să înceapă de la o doză de 1 mg pe zi și să crească acest lucru incremental cu cel mult 1 mg pe săptămână. Doza maximă recomandată este de 4 mg pe zi.

ca Intuniv este o tabletă cu eliberare extinsă, este important să nu zdrobiți sau să mestecați pastila. Copilul ar trebui să înghită tableta întreagă cu un pahar cu apă.

Este important să luați pastila în același timp în fiecare zi, cum ar fi dimineața sau seara, chiar și în weekend și sărbători. Dozele lipsă pot provoca efecte secundare neplăcute.

Dacă un copil ratează două sau mai multe doze, medicul poate sugera repornirea la doza inițială de 1-mg pe zi și crește treptat acest lucru pentru a ajunge la doza regulată.

Oprirea medicației poate provoca, de asemenea, efecte secundare potențial periculoase, inclusiv hipertensiune tranzitorie. Producătorul recomandă reducerea lentă a dozei cu 1 mg la fiecare 3–7 zile.

efecte secundare

Ca și în cazul tuturor medicamentelor, guanfacinul poate provoca efecte secundare. Cele mai frecvente reacții adverse includ:

 • somnolență
 • sedare, care este dependentă de doză și temporară

Alte efecte secundare, multe dintre care depind de doză, include:

 • greață
 • Lethargy
 • Tensiunea arterială scăzută
 • Dizziness
 • Durere abdominală
 • Iritabilitate
 • Scăderea apetitului
 • Gura uscată

Este important să discutăm orice neplăcut sau În ceea ce privește reacțiile adverse cu un medic, care poate recomanda scăderea dozei sau trecerea la un tratament alternativ.

Riscuri și considerații

Guanfacine nu poate fi potrivit pentru copiii cu probleme ficat sau rinichi sau Cei cu antecedente de probleme cardiovasculare, cum ar fi tensiunea arterială scăzută sau bolile de inimă.

medicii pot monitoriza în mod regulat tensiunea arterială și pulsul unor copii care iau guanfacin pentru a se asigura că totul este normal.

Guanfacine poate interacționa cu alte medicamente, inclusiv:

 • ketoconazol (nizoral)
 • Clon IDINE (CATAPRES)
 • Rifampin (Rifadin)
 • Carbamazepină (Tegretol)
 • Fenitoină (Dilantin)
 • Acid valproic (Depakote)

Guanfacinul poate interacționa, de asemenea, cu medicamente antihipertensive, ceea ce poate provoca tensiune arterială scăzută sau leșin. De asemenea, guanfacinul poate interacționa cu alcoolul sau medicamentele depresive – inclusiv benzodiazepine, barbiturice și antipsihotice – ceea ce duce la un efect sedativ crescut.

Părinții sau îngrijitorii pot reduce la minimum riscul interacțiunilor medicamentoase cu Guanfacine prin informarea medicului despre despre medic Orice medicamente sau suplimente pe care copilul le ia în prezent.

Rezumatul

Guanfacine este o opțiune de medicament non -stimulant pentru tratamentul copiilor cu ADHD. Un medic poate prescrie guanfacine dacă medicamentele stimulante s -au dovedit ineficiente sau dacă părinții sau îngrijitorii sunt îngrijorați că vor provoca efecte secundare dăunătoare sau neplăcute.

Este vital ca copiii și reduce riscul de efecte secundare. Părinții sau îngrijitorii ar trebui să discute despre orice efecte secundare sau alte probleme cu medicul copilului.

 • ADHD / Adăugare
 • Neurologie / Neuroștiință
 • Pediatrie / Sănătate pentru copii
 • Farmacie/farmacist

Știri medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .