Select Page

Невротропни вируси

Някои информация може да са остарели. Посетете нашия Coronavirus Hub и следвайте нашата страница за актуализации на живо за най-новата информация за пандемията на Covid-19.

Близо 1 година след романа Coronavirus, SARS-COV-2, беше идентифициран, глобалните случаи надминаха 88 милиона. Въпреки че са одобрени редица ваксини, разгръщането ще отнеме време.

Междувременно изследователите продължават да изучават Covid-19 в опит да забавят разпространението и да намалят тежките симптоми.

Други учени се опитват да съберат картина на това какво може да изглежда животът Както в дългосрочен план за някой, който е имал Ковид-19.

Неотдавнашна перспективна статия, която се появява в Alzheimer’s & Деменция: Списанието на Асоциацията на Алцхаймер, преглежда изследванията на минали вирусни заболявания, включително грипната пандемия от век по -рано. Авторите смятат, че изследването показва, че Covid-19 може да причини траен ефект върху мозъка.

Бъдете информирани за актуализации на живо за текущото огнище на Covid-19 и посетете нашия коронавирусен център за повече съвети относно профилактиката и лечението.

Невротропни вируси

Учените помислете Вирусът SARS-COV-2 „невротропен“ вирус, защото може да влезе в нервните клетки. Невротропните вируси включват паротит, бяс и вируси на Епщайн-Бар. Докато някои невротропни вируси причиняват по -меки симптоми, други могат да причинят подуване в мозъка, парализата и смъртта.

Някои грипоподобни вируси са невротропни и сходни по структура на новия коронавирус. Като такива, изследователите разглеждат тези вируси, за да се опитат да получат представа за това какъв тип дългосрочни ефекти да очакват при хора, които са се възстановили от Covid-19.

„От грипната пандемия от 1917 и 1918 г., Много от грипоподобните заболявания са свързани с мозъчни разстройства “, казва водещият автор д-р Габриел А. де Ераукин.

dr. Де Ераукин, който е професор по неврология в Университета на Тексаския здравен научен център в Сан Антонио, обяснява: „Тези дихателни вируси включват H1N1 и SARS-COV. Известно е също, че вирусът SARS-COV-2, който причинява Covid-19, влияе на мозъка и нервната система. ”

Според учените, повишен риск от болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон и психически Здравните проблеми потенциално биха могли да бъдат свързани с тези грипоподобни заболявания.

Значение на неврологичните симптоми

Някои хора с Covid-19 не изпитват никакви симптоми, докато други имат симптоми, вариращи от леки до тежко.

Някои от симптомите на отличителните белези включват:

  • Суха кашлица
  • Трудно дишане

Освен това, прогнозна прогнозна, прогнозна оценка, прогнозна прогнозна, прогнозна дишане 15–25% от хората с вирусното заболяване могат да имат неврологични симптоми, включително:

  • Загуба на усещане за вкус и миризма
  • Променено психично състояние

Макар да губиш обонянието си може да не изглежда сериозно в началото, все още е важно, тъй като е вързан директно с мозъчната функция.

За влизане в клетките, SARS-COV-2 се свързва с ACE2 рецептори върху клетъчните мембрани. Обонятелната крушка, която е частта от усещането за миризма на мозъка, има висока концентрация на тези рецептори. Обонятелната крушка също има силни връзки с хипокампуса – зоната, отговорна за паметта.

Според д -р де Ераукин, „Пътеката на вируса, когато нахлува в мозъка, води почти право към хипокампуса. ”

„ Смята се, че е един от източниците на когнитивно увреждане, наблюдавани при пациенти с Covid-19. Подозираме, че това може да е и част от причината, поради която ще има ускорен когнитивен спад във времето при податливи индивиди “, добавя той.

сред тежките неврологични проблеми по време на инфекция на SARS-COV-2, пациентите могат да се развият Течност върху мозъка, възпалението в мозъка и пристъпите.

трайно въздействие на Covid-19

covid-19 може да причини тежко увреждане на белите дробове и това увреждане може да бъде необратимо. Според изследванията на авторите обаче изглежда, че възможното изпадане от Covid-19 може да се простира далеч извън щетите от белите дробове.

Авторите пишат, че „респираторните проблеми поради SARS-COV-2 се смятат, че отчасти се дължат на дисрегулация на мозъчните ствола, както е възможно някои от стомашно-чревните симптоми.“

Въз основа на идеята, че Covid-19 може да причини увреждане на мозъка, е възможно хората, които са имали новия коронавирус, но са били или асимптоматични, или опитни леки симптоми могат да се сблъскат с проблеми по пътя.

Въпреки това, Тъй като Covid-19 е ново заболяване, учените ще трябва да провеждат дългосрочни проучвания, за да потвърдят тези теории.

„като Алцхаймер & Статията на деменцията посочва, че недостатъчното призната медицинска история на тези вируси през миналия век предполага силна връзка с мозъчните заболявания, които засягат паметта и поведението “, коментира д-р Мария К. Карило, главен научен директор на Асоциацията на Алцхаймер и хартия.

„В този труден момент можем да създадем„ сребърна подплата “ dr.derm в аптеките, като се възползваме от глобалния обхват и репутацията на Асоциацията на Алцхаймер, за да обединят изследователската общност, за да осветят дългосрочното въздействие на Covid-19 върху мозъка, ” says Dr. Carrillo.

For live updates on the latest developments regarding the novel coronavirus and COVID-19, click here.

  • Infectious Diseases / Bacteria / Viruses
  • Неврология/невронаука

covid-19: Проучването оценява скоростта на „безшумно предаване“

Ново проучване-което все още не се появява в списание-изчислява, че хората, които все още не показват симптоми, предават около 10% от Инфекции.

За актуализации на живо относно най-новите разработки относно новия коронавирус и Covid-19, щракнете върху

Коронавирусът, SARS-COV-2, зарази повече от 175 000 души по целия свят.

Тъй като вирусът е нов, учените се борят, за да разберат как се държи. Техните констатации ще насочат отговорите на пандемията и ще помогнат на служителите да проектират начини да се намесят и да преодолеят потока.

Учените от Тексаския университет в Остин са част от тази яростна дейност и се опитват да разберат колко бързо вирусът е вирусът може да се разпространи. Последните им открития очакват публикуването в списанието, възникващи инфекциозни заболявания.

Серийният интервал

Изследванията включваха учени от САЩ, Франция, Китай и Хонконг. Те бяха особено заинтересовани да разберат колко бързо може да се разпространи SARS-COV-2.

Когато учените оценяват колко бързо ще се разпространи вирусът, те обръщат внимание на два основни фактора:

1. Номерът на възпроизвеждането – или колко хора всеки индивид с вируса вероятно ще зарази.

2. Серийният интервал-или времето между един човек, развиващ симптомите на състояние, и втори човек се заразява и развива симптоми.

Изследователите в последното проучване установяват, че серийният интервал за SARS-COV-2 е бил Приблизително 4 дни.

Те обясняват, че по -кратък сериен интервал прави епидемията по -трудна за задържане и по -вероятно да се разпространи бързо.

„Ебола, със сериен интервал от няколко седмици, е много по -лесен за съдържание от грип, със сериен интервал от само няколко дни. Отговорите на общественото здраве на огнищата на Ебола имат много повече време да идентифицират и изолират случаи, преди да заразят другите “, обяснява проф. Лорън Анчел Майерс от Тексаския университет в Остин. „Данните предполагат, че този коронавирус може да се разпространи като грип. Това означава, че трябва да се движим бързо и агресивно, за да ограничим възникващата заплаха. ”

„ Безшумно предаване “

„ безшумно предаване “се появява, когато някой, който е сключил на заразяване с вируса, не показва симптоми но предава вируса на някой друг. Настоящото проучване е едно от първите, които изследват това явление за SARS-COV-2.

за разследване, изследователите проучиха 450 доклада за случая от 93 китайски града.

Те откриха най -убедителното доказателство до момента, че хората могат да предават вируса преди да започнат симптоми, сценарий, който е известен също като просимптоматично предаване.

Авторите смятат, че хората, които не са имали, че хората, които не са имали, че хората, които не са имали, че хората, които не са имали И все пак развитите симптоми предаваха около 10% от изследваните случаи.

Не е ясно колко голяма роля може да играе асимптоматично или пресимптоматично предаване в коронавирусната пандемия. Тези открития могат да помогнат да се направят по-добри прогнози за това как ще се държи вирусът.

Въпросите остават

Някои хора, които са сключили SARS-COV-2, не показват симптоми и е вероятно само, че само това е, че само това е, че само това е, че само SARS-COV-2 не показват симптоми и е вероятно само това да 1–3% от хората са така наречените асимптоматични носители.

Въпреки това, във всички случаи на Covid-19, има изоставане между инфекцията и началото на симптомите, което е известно като инкубационен период.

Времето между предаването и симптомите може да бъде нещо от 2–14 дни.

Скорошно проучване, което изследва времето за инкубация, заключава, че медианата за развитие на симптоми е 5,1 дни, а 97,5% от тези, които развиват симптоми, го правят в рамките на 11,5 дни.

Разбиране колко лесно тези пресемптоматични индивиди предават вируса. Събиранията могат да бъдат оправдани. Асимптоматичното предаване определено затруднява задържането. "

– проф. Лорън Анчел Майерс

Авторите на настоящото проучване също така дават да се разбере, че тъй като броят на хората, които свиват вируса, се увеличава, последните им оценки могат да се променят.

С учените, работещи денонощно, за да разберем как работи вирусът, ще трябва да изчакаме повече данни, преди да можем да направим солидни заключения относно типичните скорости на предаване.

За актуализации на живо на Последните разработки относно новата коронавирус и Covid-19, щракнете върху

За информация как да предотвратите разпространението на коронавируса, тази страница за контрол и превенция на заболяванията (CDC) предоставя съвети.

  • обществено здраве
  • Инфекциозни заболявания/бактерии/вируси

Covid-19 Vaccine: Ако нямате странични ефекти, защитени ли сте?

Милиони хора по целия свят са получили ваксина Covid-19. Все пак има многобройни въпроси, свързани с ефективността на тези ваксини. Един често срещан въпрос е дали има връзка между страничните ефекти, наблюдавани след ваксинацията и последващия имунитет.

Всички данни и статистически данни се основават на публично достъпни данни към момента на публикуването. Някои информация може да са остарели. Посетете нашия коронавирусен център за най-новата информация за пандемията Covid-19.

В момента има 21 ваксини Covid-19, разрешени за използване по целия свят. В Обединеното кралство досега над 36 500 000 души са били напълно ваксинирани срещу Covid-19. В Съединените щати повече от 162 100 000 души вече са напълно ваксинирани.

по целия свят над 13% от населението са напълно ваксинирани срещу Covid-19, според данните, съставени от Google.

Мониторингът на безопасността на ваксината в реалния свят продължава за всички ваксини, тъй като Центровете за контрол и профилактика на заболяванията (CDC). Здравните власти по целия свят продължават да насърчават онези, които получават ваксина Covid-19, да съобщават за всякакви странични ефекти на медицински специалист.

милиони ваксинирани хора са преживели странични ефекти, включително подуване, зачервяване и болка при инжектирането сайт. Треска, главоболие, умора, мускулна болка, втрисане и гадене също често се съобщават.

Както е при всяка ваксина, но не всеки ще реагира по същия начин. Много хора не са докладвали или изживявали странични ефекти след ваксинацията си. Това означава ли, че те не са защитени срещу SARS-COV-2?

За повече съвети относно превенцията и лечението на Covid-19, посетете нашия коронавирусен център.

‘Няма пряка корелация между Странични ефекти и защита ‘

В интервю за Medical News Today, Уилям Шафнър, д -р, професор по инфекциозни заболявания в Университетския медицински център Вандербилт в Нашвил, Тенеси, говори за връзката между страничните ефекти и имунитета към SARS -COV-2, вирусът, който причинява covid-19.

Той заяви, че нито присъствието, нито отсъствието на странични ефекти показват имунитет. „Няма пряка връзка между страничните ефекти и защитата“, казва проф. Шафнер. над 90% ефективни. Под 10% от напълно ваксинираните може да има частична до никаква защита.

поради начина, по който ваксините работят – чрез подтикване на тялото да изгради имунитет срещу целевия патоген – индивидите с компрометирана имунна система може да не могат да не могат Бъдете в състояние да изградите пълен или дори частичен имунитет към SARS-COV-2.

Според проф. Шафнер, някои лекарства, като имуносупресори и някои лекарства, използвани при лечение на рак, също могат да повлияят негативно на ефективността на ваксини Covid-19.

Какво могат да ни кажат тестването на антитела?

Някои учени предположиха, че тестването на антитела може да помогне за оценка дали ваксината Covid-19 е насърчила имунитета към новия коронавирус.

Въпреки това, Администрацията по храните и лекарствата (FDA) наскоро издаде изявление, в което се казва, че „тестовете за антитела не трябва да се използват за оценка на нивото на имунитет или защита на човек от Covid-19 по всяко време и особено и особено и по всяко време и особено След като лицето получи ваксинация Covid-19. ”

докато тест на антитела ING може да изглежда разумен начин да се определи дали човек е развил антитела към SARS-COV-2, положителен резултат от теста не показва непременно, че човек няма да развие Covid-19.

FDA е загрижен Това тестване на антитела може да доведе до по -спокойно отношение към вземане на предпазни мерки срещу инфекцията с новия коронавирус. Това от своя страна може да доведе до повишено разпространение на SARS-COV-2.

dr. Елица С. Теел, директор на серологичната лаборатория за инфекциозни заболявания в клиниката Майо в Рочестър, MN, отговори на MNT за тестване на антитела.

„Все още няма установена корелат на имунитета за SARS-Cov-„ 2 Както имаме за други болести, предопределени за ваксина, "каза д-р Теел.

" И трябва да помним, че наличните серологични тестове на Covid-19, от които има много и могат да се различават в целите си /Характеристиките на ефективността, не са проектирани така, че да показват „имунитет“ на повторно заразяване, а вместо това да посочи дали даден човек е монтирал имунен отговор на вируса или не. Дали този имунен отговор е достатъчен за дългосрочен имунитет, не е нещо, което тези тестове могат окончателно да ни кажат в този момент. ”

-д-р Елица С. Теел

обикновено отнема 2 седмици след втората доза на ваксините Pfizer-Biontech или Moderna и 2 седмици след единичната доза на Johnson & Джонсън, или Янсен, ваксина за тялото да изгради защита срещу SARS-COV-2. През това време все още съществува възможността за развитие на Covid-19.

„Настоящият скок в [Covid-19] случаи“, подчерта д-р Теел, „се среща предимно при неваксинирани индивиди, което е both heartbreaking and frustrating because these could have been largely prevented had those individuals opted to get vaccinated.”

For live updates on the latest developments regarding the novel coronavirus and COVID-19, click here.

  • Имунна система / ваксини
  • Инфекциозни заболявания / бактерии / вируси

Covid-19 VACCINE: Страните с ниски доходи губят от богати страни

Коалиция от учени, активисти и международни организации предупреждават, че през следващата година само 10% от хората в 67 страни с ниски доходи ще Бъдете ваксинирани срещу Covid-19.

Коалиция от международни организации, подкрепена от предишни световни лидери и здравни експерти, предупреждава, че 90% от хората в 67 държави с ниски доходи и по-ниски средни доходи няма да получават ваксинации срещу Covid-19 през 2021 г.

Contents