Select Page

A e mbulon Medicare koston e ilaçeve të sklerozës së shumëfishtë?

MS është një gjendje kronike që prek sistemin nervor qendror. Gati 1 milion njerëz më të vjetër se 18 kanë një diagnozë të MS në Shtetet e Bashkuara. Në nivel global, më shumë se 2.3 milion njerëz kanë diagnostikuar MS.

Në këtë artikull, ne shikojmë simptomat e MS, pastaj përshkruajmë mbulimin e dhënë nga:

 • Medicare origjinale, ose pjesët A dhe B
 • Pjesa C, e njohur si Medicare Advantage
 • Pjesa D
 • Planet Medigap

Ne gjithashtu krahasojmë kostot.

Ne mund të përdorim disa terma në këtë pjesë që mund të jenë të dobishme për të kuptuar kur zgjidhni planin më të mirë të sigurimit:

 • Zbritshme: Kjo është një shumë vjetore që një person duhet Kaloni nga xhepi brenda një periudhe të caktuar kohore para se një sigurues të fillojë të financojë trajtimet e tyre.
 • Sigurimi i monedhave: Kjo është një përqindje e një kosto trajtimi që një person do t’i duhet të vetë-financojë. Për Medicare Part B, kjo arrin në 20%.
 • Përpjekja: Kjo është një shumë fikse e dollarit që një person i siguruar paguan kur merr trajtime të caktuara. Për Medicare, kjo zakonisht vlen për ilaçet me recetë.

isfarë është skleroza e shumëfishtë?

MS synon sistemin nervor dhe mund të dëmtojë nervat optikë, palcën kurrizore dhe trurin.

Sëmundja ngadalëson ose ndalon mesazhet midis trurit dhe pjesëve të tjera të trupit. Simptomat ndryshojnë, në varësi të zonave të prekura, dhe ato ndryshojnë me kalimin e kohës. Simptomat e MS mund të përfshijnë:

 • Lodhja
 • mpirje ose ndjesi shpimi gjilpërash në krahët dhe këmbët
 • Problemet e vizionit
 • Dobësi
 • Depresioni
 • Problemet e kujtesës
 • Bilanci i dobët dhe koordinimi

Lloje të ndryshme

Ekzistojnë katër lloje të sëmundjes, duke përfshirë:

 • Sindromi i izoluar klinikisht, episodi i parë i MS
 • Relapsing-Remitues MS
 • MS
 • Progresive sekondare Progresive
 • MSE progresive kryesore progresive

Mjekët nuk e dinë se çfarë e shkakton sëmundjen, megjithëse mund të nxitet nga sistemi imunitar. MS prek më shumë femra sesa meshkujt, dhe mjekët zakonisht e diagnostikojnë atë tek njerëzit e moshës 20-40 vjeç.

Sëmundja nuk ka tendencë të shkaktojë paaftësi të rëndë dhe nuk dihet se shkakton paralizë. Sidoqoftë, kushtet ose komplikimet e lidhura me MS mund të shkurtojnë jetën e një personi deri në 7 vjet.

Megjithëse nuk ka kurë për sëmundjen, ka trajtime, dhe marrja e këtyre herët mund të zvogëlojë ndikimin e MS në një afat të gjatë.

Mbulimi i Medicare

Efektet e MS varen nga zonat e trupit të përfshirë, dhe simptomat mund të ndryshojnë me kalimin e kohës. Prandaj, nevoja për mbulim të Medicare gjithashtu mund të ndryshojë, duke përfshirë pjesë të ndryshme të Medicare në periudha të ndryshme.

Medicare origjinale

Medicare origjinale përfshin pjesët A dhe B.

Pjesa A mbulon kujdesin në spitale, mikpritës dhe institucione të afta infermierie, përfshirë ilaçet dhe terapitë të përfshira gjatë këtyre qëndrimeve.

Pjesa B mbulon shumë shërbime profesionale dhe trajtime që një person me MS mund të ketë nevojë, përfshirë ilaçet e ofruara në zyrën e një mjeku.

pjesa B gjithashtu mbulon pajisje mjekësore të domosdoshme mjekësore të domosdoshme që një person me MS mund të ketë nevojë në shtëpinë e tyre, të tilla si:

 • jastekë ose dyshekë që ndihmojnë në lehtësimin e presionit
 • Ndihmon për përdorimin e tualetit
 • Canes
 • Walkers
 • Karriget me rrota
 • Skuterët e Lëvizshmërisë

Medicare Advantage

E njohur edhe si Pjesa C, këto plane janë alternativa për Medicare origjinale, dhe ato ofrojnë të njëjtën mbulim.

Disa ofrojnë përfitime shtesë, të tilla si:

 • Terapia fizike, profesionale ose e të folurit
 • Kujdesi për sytë
 • Kujdesi i dëgjimit
 • Kujdesi dentar
 • Programet e Wellness, siç janë anëtarësimet në palestër

Kompanitë dhe një person duhet të përdorin mjekë, farmaci dhe ofrues brenda rrjetit të planit.

Medicare Pjesa D

Pjesa D Planet janë krijuar për të mbuluar ilaçet e përcaktuara, përfshirë shumë për MS. Një person blen njërën nga këto plane veç e veç.

Secili plan D ka një listë, të quajtur një formulare, të ilaçeve të mbuluara. Këto ilaçe grupohen sipas çmimit.

Medigap

Planet Medigap janë krijuar për të mbuluar kostot jashtë xhepit, duke përfshirë zbritjet, kopjet dhe sigurimin e monedhave.

Secila nga 10 planet e Medigap ka një premium për të paguar. Sidoqoftë, një person me MS mund të zbulojë se mbulimi shtesë u kursen atyre para për një afat të gjatë. Ky mjet në internet mund të ndihmojë një person të gjejë një plan që i përshtatet më së miri nevojave të tyre.

kostot

Për shkak se një person me MS mund të kërkojë mbulim nga pjesë të ndryshme të Medicare në periudha të ndryshme, kostot mund të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme.

adamour blej Tabela më poshtë tregon kostot themelore të secilës pjesë të Medicare.

Premium është përgjithësisht falas. Por nëse një person plotëson kërkesa të caktuara, primi i tyre mund të jetë 252-458 dollarë në muaj. Zbritja është 1,408 dollarë, dhe sigurimi i monedhave varet nga numri i ditëve të përfshira.

pjesa e Medicare kostoja
Pjesa B Primi themelor është 144.60 dollarë, me një zbritje prej 198 $. Pasi personi të përmbushë zbritjen, kostoja e sigurimit të monedhave është përgjithësisht 20%.
Pjesa C Primi varet nga plani i një personi.
Pjesa D Primet ndryshojnë midis planeve.

Një person mund të përdorë këtë mjet në internet për të krahasuar kostot e planeve C dhe D.

Përmbledhje

Medicare origjinale, Medigap, Pjesa D dhe Pjesa C – ose Avantazhi – Planet secila mbulon kosto të ndryshme që lidhen me kujdesin për MS, përfshirë kostot e ilaçeve. Për shkak se simptomat e MS mund të ndryshojnë me kalimin e kohës, një person mund të ketë nevojë për mbulim për vizitat në mjeku, shërbime në spital, teste, terapi dhe ilaçe.

Informacioni në këtë faqe interneti mund t’ju ndihmojë në marrjen e vendimeve personale në lidhje me sigurimin, por nuk ka për qëllim të ofrojë këshilla në lidhje me blerjen ose përdorimin e ndonjë produkti sigurimi ose sigurimi. Healthline Media nuk transaksionon biznesin e sigurimeve në asnjë mënyrë dhe nuk është i licencuar si një kompani e sigurimeve ose prodhuese në ndonjë juridiksion amerikan. Healthline Media nuk rekomandon ose miraton asnjë palë të tretë që mund të transaksionojë biznesin e sigurimit.

 • Skleroza e shumëfishtë
 • Sigurimi shëndetësor/sigurimi mjekësor
 • Medicare/Medicaid/Schip

Lajmet mjekësore sot kanë udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga bashkëmoshatarët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat mjekësore dhe shoqatat. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

.